Lęšių nauda
12/13/20231 min skaitymo
![](https://assets.zyrosite.com/cdn-cgi/image/format=auto,w=503,h=335,fit=crop,trim=2.232142857142857;0;2.232142857142857;0/AMqxx2x08jueqqN4/406301912_3683593038564359_4760625112217767858_n-mnl6KnO6XaH4NZxO.jpg)
![](https://assets.zyrosite.com/cdn-cgi/image/format=auto,w=328,h=218,fit=crop,trim=3.4246575342465753;0;3.4246575342465753;0/AMqxx2x08jueqqN4/406301912_3683593038564359_4760625112217767858_n-mnl6KnO6XaH4NZxO.jpg)
Lęšių nauda
Lęšiai neretai atsiduria sriubose, troškiniuose ir tampa mėsos pakaitalu simbiotinėje mityboje (neįsivaizduojantiems, jog įmanoma atsisakyti mėsos).
Ne veltui, mat lęšiai yra skaidulų, geležies, baltymų, magnio ir folio rūgšties šaltinis. Patiekalai, kuriuose yra lęšių, yra itin sotūs, tad nenuostabu, kad jie tampa mėsos pakaitalu.
Šiandien lęšių pasirinkimas – platus. Galima įsigyti geltonus, raudonus, rudus, žalius ar oranžinius lęšius.
Vieni naudingiausių lęšių – rudieji arba žalieji. Šių ankštinių daržovių skonis nėra intensyvus, todėl gaminant patiekalus, vertėtų gardinti juos įvairiais prieskoniais, žolelėmis ar padažais.
Simbiotinis Maistas © 2023
Dalinkitės sveikos gyvensenos paslaptimis su mūsų simbiotiniu maistu! Suteikite savo organizmui gerą mikrobiologinę pusiausvyrą ir mėgaukitės sveiku, skaniu bei biologiškai aktyviu maistu kiekvieną dieną.