Apie simbiotinį maistą

Sveikos mitybos pagrindas

Simbiotinis maistas

Tai pilve rūgstantys augalinės kilmės patiekalai, kuriuose yra pakankamas simbiotinių ir maistą rauginančių naudingųjų mikroorganizmų.

Šie mikroorganizmai besidaugindami maiste ne tik raugina maistą, bet ir naikina patogeninę mikroflorą - organizme esančius, bei ligas sukeliančius, grybelius (mieles ir pelėsius) ir padeda atkurti sveiką virškinimo trakto mikrobiomą.

Be to, simbiotinis maistas yra biologiškai aktyvus, „gyvas“ maistas, kuris aprūpina žmogaus organizmą visomis reikalingomis maistingosiomis medžiagomis, kurios susidaro maisto rūgimo metu.

Kuo paprastesnis simbiotinis maistas - kuo mažiau jame sudėtinių dalių, tuo labiau už jį dėkoja organizmas.

Privalumai

Aptarkime simbiotinio maisto privalumus jūsų sveikatai. Įžvelkite gerosios sveikatos paslaptis čia!