Blyneliai „Spalvotai“

11/28/20231 min skaitymo

Blyneliai „Spalvotai“

  • 2 v.š. NAMIKO Turbo raugo

  • 1 v.š. cukraus (galima ir nedėti)

  • žiupsnelis druskos

  • šlakelis augalinio pieno (galima ir nepilti)

  • 1 v.š. kokosų aliejaus

  • 1 stiklinė vandens

  • 7 v.š. miltų (pilno grūdo / kvietinių / sumaišytų skirtingų)

  • Milteliai dažymui: žalia -Špinatų; violetinė - Mėlynių,/Juodųjų serbentų,/Gervuogių; rožinė

  • Burokų/Spanguolių; šviesi rožinė – Aviečių/Braškių/Bruknių.

Paruošimas

  • Turbo raugą išsukite su cukrumi, įpilkite augalinį pieną, aliejų , įberkite truputį druskos.

  • Įpilkite truputį vandens ir maišydami suberkite miltus, kad tešla būtų tiršta ir išsisuktų visi gumuliukai.

  • Pabaigoje supilkite likusį vandenį, kad tešla taptų skysta.

  • Tešlą galite padalinti į atskirus dubenėlius ir juose sumaišyti skirtingų spalvų uogų miltelius.

  • Gerai įkaitinkite keptuvę, galite patepti aliejumi . Apkepkite blynus iš abiejų pusių.

PASTABA. Brinkdami uogų milteliai tirština tešlą - norint lietinių, reiktų įpilti daugiau vandens.

Padažas: pasirinkta uogienė, į kurią įmaišome 1 a.š. Ramūno NAMIKO koncentrato.